Waarom competentie gericht werven meer kansen biedt!

Waarom competentie gericht werven meer kansen gaat opleveren!

Competentie gericht werven gaat voor veel uitdagende vacatures meer kansen opleveren. 

We zien het vaak in de doelgroep analyses die wij maken voor onze opdrachtgevers; een lage arbeidsmarktactiviteit van een kleine doelgroep grootte. We horen dan ook vaak; heeft het wel zin om te werven of moeten we deze toch maar via een bureau gaan uitzetten? Dit is natuurlijk de meest eenvoudigste oplossing, maar veelal de meest kostbaarste. 

Wij adviseren onze overheidsklanten om eens na te gaan denken over de vacature, denk eens in competenties ipv de vaste criteria die gehanteerd wordt voor de vacature. Er zijn voldoende professionals te vinden die in andere sectoren werkzaam zijn die op basis van competenties de rol prima zouden kunnen vervullen.

Zo mochten wij vorige maand voor een klant een ‘directievoerder’ campagne gaan maken. Iedereen die in de gemeente sector te maken heeft met recruitment weet dat het werven van een directievoerder voelt alsof je zoekt naar regendruppel in de Sahara. 

We hebben samen met de klant naar het profiel gekeken en verschillende doelgroep analyses in kaart gebracht. Op basis van de competenties hebben we sectoren gedefinieerd waar deze doelgroep nog meer zou  kunnen werken. 

De klant heeft vervolgens ook gekeken naar de functietitel, want we wilden niet met de functietitel  ‘directievoerder’ naar buiten gaan,  omdat we wilden opvallen tussen al die andere vacatures. De titel is vervolgens aangepast en werd meer aansprekend gemaakt voor die doelgroepen die we wilden bereiken. 

In het campagne advies hebben we onze vaste media strategie,  die vaak succesvol is ingezet, ook gepland voor deze campagne. De campagne hebben we 28 dagen laten draaien en het resultaat was daar! 

We hebben bij deze opdrachtgever 9 profielen kunnen genereren waarvan er 2 in de laatste ronde kwamen. Uiteindelijk is er 1 aangenomen die volledig passend was en de juiste competenties in zijn bezit had!

Iets meer huiswerk doen aan de voorkant levert dus op! Wil jij geholpen worden met een soortgelijke uitdagende vacature? We helpen je graag! Laat jouw gegeven achter via de onderstaande contact knop en we nemen snel contact met je op!

Job Marketing

Met een jobmarketing campagne wordt het beste bereik binnen de gewenste doelgroep behaald

Content Marketing

Een content marketing strategie als onderdeel van jobmarketing campagnes zorgt voor meer sollicitanten

Dashboarding

Met een goed recruitment dashboard genereert men de beste management rapportages