Gemeente Amsterdam doet het anders

Gemeente Amsterdam doet het anders

Wij houden hiervan, het net even anders doen dan anderen!

Gisteren zagen we de gemeente Amsterdam een Werf& Award naar binnen harken met hun inzending. De gemeente zocht maar liefst 12 trainees voor een speciaal MBO traineeship en was op zoek naar een campagne waarin de competenties & motivatie belangrijer waren dan de werkelijke sollicitatie. 

Via ‘gamification’ werd een assessment gebouwd dat door de ‘aspirant trainees’ gespeeld werd. Op basis van de uitkomsten van het spel kon worden vastgesteld of de trainee voldeed aan de gevraagde competenties. 

Ons recruitment hart gaat hiervan kloppen, dit zijn voor de gemeente sector innovaties die vaker mogen worden ingezet!

In grote wervingscampagnes proberen wij ook vaak elementen zoals ‘gamification’ te ’embedden’, maar zeker ook andere manieren van ‘solliciteren. We denken vaak aan ‘speed date sessies’ of ‘inhouse dagen’ die ervoor zorgen dat de doelgroep van dichtbij kennis gaat maken met jouw organisatie. De ‘werkbeleving ‘ wordt voor een kandidaat veel duidelijker en de binding met toekomstige nieuwe collega’s kan op dat moment al ontstaan. 

Gemeente Amsterdam, van harte gefeliciteerd met deze prijs en blijf het net even anders doen, je ziet dat het resultaat oplevert!

Voor de uitleg van de ‘case’ verwijzen we je naar het Werf& artikel via deze link

Job Marketing

Met een jobmarketing campagne wordt het beste bereik binnen de gewenste doelgroep behaald

Content Marketing

Een content marketing strategie als onderdeel van jobmarketing campagnes zorgt voor meer sollicitanten

Dashboarding

Met een goed recruitment dashboard genereert men de beste management rapportages