Waarom kan ‘sourcing’ niet ontbreken in een recruitment strategie?

Waarom kan 'sourcing' niet ontbreken in een recruitment strategie?

Het is voor ons een ‘open deur’ maar voor veel organisaties een stap te ver…..sourcing! Waarom mag dit niet ontbreken in een recruitment strategie?

1. Arbeidsmarktactiviteit; we zien in doelgroep analyses op senior profielen vaak vuur rode cijfers als we kijken naar arbeidsmarktactiviteit. Dit betekent niet per definitie dat het niet gaat lukken om de juiste man of vrouw te vinden. Het betekent wel dat je een goede campagne moet voeren om die latente doelgroep te activeren. Met ‘sourcing’ ben je ‘pro actief’ de vacature aan het bezorgen bij jouw doelgroep en kan je ze ‘verleiden’ om toch eens na te gaan denken over de vacature die je brengt.

2. Nieuwe doelgroepen bereiken; traditioneel denken we nog vaak ‘binnen de lijntjes’ en zijn we op zoek een kandidaat die een 100% match heeft op jouw criteria. Dat betekent dat de doelgroep die wenst te bereiken heel erg klein kan zijn en de kans op een succesvolle campagne aanzienlijk kleiner wordt.  In dit geval is het belangrijk om je te realiseren dat er best sectoren zijn waar mensen werken die op basis van competenties best zouden kunnen aansluiten op de vacature die op dat moment open staat. Met ‘ sourcing’ zijn deze doelgroepen goed te vinden en te bereiken, het is dan wel van dat je onderzoek doet naar de drijfveren van deze doelgroep, zodat je daar in de benadering rekening mee kunt houden.

3. De aanhouder wint;  we zien organisaties die regelmatig onder dezelfde doelgroepen ‘sourcen’ via onze campagnes steeds sneller rendement behalen via een campagne waar dit onderdeel in zit verwerkt. Naast zichtbaarheid met een media campagne wordt de doelgroep ‘pro actief benadert en dit werkt enorm versterkend en geeft vaak een mooie conversie. 

Mocht je meer informatie wensen over onze ‘sourcing dienstverlening’ maak dan via de onderstaande knop een afspraak voor een gesprek. 

 

Job Marketing

Met een jobmarketing campagne wordt het beste bereik binnen de gewenste doelgroep behaald

Content Marketing

Een content marketing strategie als onderdeel van jobmarketing campagnes zorgt voor meer sollicitanten

Dashboarding

Met een goed recruitment dashboard genereert men de beste management rapportages