Employer branding

Jobmarketing kan niet meer zonder employer branding

We horen het wekelijks van onze opdrachtgevers, men adverteert er op los, maar ondanks al die inspanningen worden er geen goede sollicitanten gegenereerd.

Als je succesvol wil zijn in jobmarketing is het belangrijk dat het werkgeversmerk ofwel het employer brand als een huis staat.

Dat huis bouwen we graag met uw organisatie, want het is zonde om al die Euro’s in adverteren te steken zonder dat het iets oplevert.

Employer Value Proposition (EVP)  gaat de fundering van uw huis worden

De Employer Value Proposition (EVP)  gaat de fundering van uw huis worden

Met een EVP creatie gaan we dat huisbouwen en leveren we een EVP op waarin de strategie voor uw organisatie wordt gebouwd.  Met deze strategie gaat u de komende jaren vooruit komen.

We zien dat bedrijven die een goede strategie hebben laten maken doorgaans minder verloop hebben dan de jaren ervoor, het ziekteverzuim daalt aanzienlijk en het lukt ze om sneller en gemakkelijker de juiste mensen te werven.

 

Storytelling & de kunst van het verleiden

Van EVP creatie tot campagne

Als het huis staat wordt het tijd om de recruitment strategie te gaan maken, waarin het EVP de leidraad wordt. Op basis van deze strategie wordt de belofte richting de arbeidsmarkt geformuleerd in een creatief concept en communicatie briefing. 

Op basis van de strategische personeelsplanning zullen er keuzes gemaakt moeten worden voor welke doelgroepen er content gemaakt moet worden. Ook zal deze planning de voeding zijn voor het recruitment marketing plan, waarin gekeken moet worden naar aantallen te werven medewerkers en moeilijkheidsgraad van de komende vacatures. 

De combinatie van job marketing & content marketing zal ervoor gaan zorgen dat het werkgeversmerk juist geladen wordt en dus verstevigd wordt en er meer conversie komt op job marketing campagnes. 

Content Marketing

Een content marketing strategie als onderdeel van jobmarketing campagnes zorgt voor meer sollicitanten

Job Marketing

Met een jobmarketing campagne wordt het beste bereik binnen de gewenste doelgroep behaald

Dashboarding

Met een goed recruitment dashboard genereert men de beste management rapportages